Hengitystä säätelee autonominen hermosto. Opit tiedostamaan hengitykseen vaikuttavia tekijöitä itsenäisesti ja ryhmässä. Hengityksen ja hermostomme saavat usein epätasapainoon haasteet suhteessa toisiin ihmisiin. Haavat; sisäiset ja ulkoiset tekijät vaikuttavat hengitykseemme. Toivumme haavoista ja hengityksen haasteista tehokkaasti kunnioittavassa vuorovaikutuksessa ja kunnioittavan kosketuksen avulla. Kannattaa osallistua psykofyysiseen hengitysryhmään.

Psyfy hengitysryhmä, eli psykofyysinen hengitysryhmä auttaa sinua kohti vapaata hengitystä, jopa kohti vapaata, hengittävää mieltä. Ryhmässä ollaan paljon lattialla.

Mukaan on hyvä varata lämpimät, joustavat vaatteet, tyyny, huopa ja painotyyny, jonka voi tehdä itse pienellä vaivalla.
Painotyynyä varten tarvitset 3 kg kuivia herneitä. Ompele 30 cm x 30 cm kokoinen kangaspussi ja laita herneet sinne sisälle. Ko pusseja saisi mieluusti olla mukana kaksi kpl.

Lue lisää: Hengittävä mieli

Psyfy hengitysryhmässä ensimmäiset kolme kertaa varataan rauhoittumiseen ja luottamuksellisen ryhmähengen rakentamiseen. Tutustumme paremmin omiin rajoihimme, jotta keho ja hengitys voi paremmin rauhoittua. Seuraavilla kerroilla tutkitaan ensin uloshengitystä sitten taukoa/tilan tuntua hengityksessä ja vielä sisäänhengityskerralle oma kertansa. Kolme seuraavaa kertaa syvennytään oman henkilöhistorian vaikutukseen nykyhetkessä ja kehossa ja suuntaudutaan tulevaan.